ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatın taslağını kamuoyu ile paylaştı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatta içerik sadeleştirildi, Türkçe ve matematik derslerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Bugün yapılan Kabine toplantısının sona ermesi ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yeni modele ilişkin açıklamalarda bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 6 Mayıs Pazartesi günü önemli gündem maddeleri ile Ankara Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Kabinesi, saat 16.30'da başlarken Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. 6 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile masaya yatırılan konular belli olurken yeni müfredat açıklaması dikkati çekti. 

Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB), uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni müfredatın taslağını kamuoyu ile paylaştı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatta içerik sadeleşirken Türkçe ve matematik derslerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 ayrı görüş bildirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni model hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ MÜFREDAT YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni müfredata ilişkin ‘’Bakanlığımızın kamuoyunun inceleme ve önerilerini açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif modeli inşallah evlatlarımızı donanımlı, erdemli, başarılı ve şuurlu şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Sanata, bilime, spora, edebiyata önem veren, milli ve manevi değerleri kuşanmış bireylerin yetiştirilmesi sebebiyle zaman zaman güncellememiz temel ihtiyaçtır.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bakanlığımızın web sayfasından teklif, tenkit ve kıymetli fikirlerini bize ileten 57 bini aşkın kurum, kuruluş ve kişiye gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Öğretmen atamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı; ‘’Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır.'' 

Atamalarla ilgili Bakan Tekin'in açıklama yapması bekleniyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor