Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başıboş sokak köpekleri sorununu çözeceklerini söyledi

Türkiye'nin gündemine oturan başıboş sokak köpeklerine dair peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bugün gerçekleşen Ak Parti Grup Toplantısının önemli konularından birisi de bu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başıboş sokak köpekleri sorununu çözeceklerini söyledi

Türkiye gündeminden aylardır düşmeyen sokak köpekleri ile ilgili somut adımlar atılmaya başlandı. AK Parti tarafından son hazırlıkları tamamlanan yasa tasarısının meclise ulaştığı bilgisi ile eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

“KİMSE MERHAMETİMİZİ SORGULAMASIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konu hakkında katı bir tavır içinde olmadıklarını belirtti. "Kimse merhametimizi sorgulamasın" diyen Erdoğan " 2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu'nu biz çıkardık, hayvanları mal statüsünden çıkarıp can statüsüne aldık" dedi.

Sahipsiz köpek tehdidinin insan sağlığını da etkilediğini ve ülkenin farklı yerlerinde insanların köpek saldırısı sonucu yaralandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başıboş köpek sorunumuz var. Öyle ki bazı ülkeler turist vatandaşlarını köpeklere karşı uyarıyor" dedi.

NASIL BİR ŞEKİLDE SONUÇLANACAĞI BEKLENMEYE BAŞLANDI

Vatandaşlar arasında derin bir fikir ayrılığı oluşturan başıboş köpek sorununun nasıl bir şekilde sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Bu konu hakkında bir kesim bu hareketin canlı hayatına kast eden bir iş olduğunu ifade ederken bir kesimde hayatlarının tehlikede olduğunu ifade ediyor.

SONRAKİ HABER