Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz üniversitelerin Gazze eylemlerini destekledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversitelerin Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılara yönelik gerçekleştirdiği eylemleri destekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz üniversitelerin Gazze eylemlerini destekledi

BİNGÖL (AA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin düzenlediği Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Yılmaz, ABD’de Columbia Üniversitesi’nde başlayan ve Türkiye dahil dünyanın pek çok yerindeki üniversitelerine yayılan Filistin’e yönelik destek protestolarının, umutların diri tutulmasına vesile olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, "Gazze'deki tablo yüreklerimizi ne kadar yaksa da umutlarımıza ne kadar darbe vursa da dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin kampüslerde ortaya koyduğu tavır, umutlarımızı diri tutmamıza vesile oluyor." İfadelerini kullandı.

“ONLAR GELECEK İÇİN BİZE UMUT VERİYORLAR”

Filistin'deki çocukların ve gençlerin bugün mezun olan öğrencilerin yaşadığı sevinci ve benzer tabloları yaşayamadığına dikkat çeken Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir katliamla, insanlık suçuyla karşı karşıyalar. Bu çerçevede yönetimleri ne derse desin, nasıl bir politika izlerse izlesin, dünyanın dört bir yanında Filistin'deki zulme karşı çıkan, dinine, ırkına, inancına bakmadan insani ve vicdani olarak bu zulme karşı çıkan herkesi Bingöl Üniversitemizden selamlıyorum. Özellikle dünyanın dört bir yanındaki kampüslerde kendilerine yönelik yasaklara, yaptırımlara rağmen Filistin'den yana tavır alan üniversite öğrencilerini Bingöl Üniversitemizden selamlıyorum. Onlar, gelecek için bize umut veriyorlar.

Gazze'deki tablo yüreklerimizi ne kadar yaksa da umutlarımıza ne kadar darbe vursa da dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin kampüslerde ortaya koyduğu tavır, insanlığın, dünyamızın geleceğine dair umutlarımızı diri tutmamıza vesile oluyor. Onlara buradan selam gönderiyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin de bir an önce bu zulümden kurtulmalarını ve sizler gibi, dünyanın dört bir yanındaki gençler gibi eğitim fırsatlarından, geleceklerini inşa etme imkanlarından mahrum kalmadıkları günlere bir an önce kavuşmalarını diliyoruz."

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da Gazze'de yaşanan soykırımdan ötürü bu mezuniyet törenini buruk şekilde gerçekleştirdiklerine işaret ederek, zorlu bir eğitim sürecinden geçerek mezun olan öğrencileri tebrik etti.

SONRAKİ HABER