Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Bu hafta düzenlenmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ne zaman ve saat kaçta yapılacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Geçtiğimiz hafta düzenlenecek olan fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın program yoğunluğu nedeni ile yapılamayan kabine toplantısının ne zaman düzenleneceği merak konusu olmuştu. 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail'in Gazze'de uyguladığı saldırılara ilişkin gündemini yoğun tutan Erdoğan, bu hafta kabinenin toplanmasına karar verdi. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise bu hafta kabine tarihinin netleştiği öğrenildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Edinilen bilgilere göre bu hafta kabine toplantısının yarın yani 20 Kasım 2023 Pazartesi günü düzenleneceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak olan kabinenin öğleden sonra toplanmasının beklendiği ifade edildi. Saat olarak ise 15:30'da başlamasının planlandığı ifade edilmiş oldu. Kabine toplantısının sona ermesinin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıklamalara yer verecek.

KABİNENİN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Yarın gerçekleştirilmesi planlanan kabine toplantısında Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri ve terörle mücadele konusunun yer alacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra da İsrail'in Gazze'ye uyguladığı saldırıların devam etmesi ile birlikte Gazze'ye ulaştırılması beklenen insani yardımların da konuşulup görüşülmesinin planlandığı ifade edildi. Tüm bunlar ile birlikte de kanser hastalarının Mısır üzerinden Türkiye'ye tedavi altına alındığı, şu ana dek Gazze'ye 10 uçak ve bir gemi dolusu insan yardım ve tıbbi malzemenin de iletildiğinin altı çizildi.

Kabinenin toplanmasının ardından da bu konuların altının çizileceği, alınabilecek olan diğer yardım kararları üzerinden görüşmeler ile karara varılacağı öğrenilmiş oldu.

SONRAKİ HABER