Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bir çok konuya değinilen konuşmanın odak noktasında sınır ötesinde yaşanan terör devleti girişimleri yer aldı.

MHP lideri Bahçeli: "Vatan ve bağımsızlık, demokrasi konusu olarak gösterilemez"

TBMM'de grubu olan partiler güncel olaylar hakkında değerlendirmelerini parti üyeleri ve kamuoyu ile paylaşmak adına grup toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

"ASIL HEDEF TÜRKİYEMİZ"

Bu kapsamda MHP Lideri Bahçeli'de partisinin grup toplantısında söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Devlet Bahçeli Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek isteyen fakat sonrasında Ağustos ayına ertelenen sözde seçimlere dair "Suriye'nin parçalanmasını hedef alan emperyalist plan yürütülmektedir. Şirret kampanyalarını hızlandırdılar. Asıl hedef Türkiye'miz, yakın hedef son yurdumuzdur. " ifadelerini kullandı.

"SURİYELİ SIĞINMACILAR..."

Gündemde sıkça yer edinen Suriyeliler konusuna da değinen Bahçeli "Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşleri kademe kademe sağlanmalı, düzensiz göçün beli kırılmalı, Geri Kabul Anlaşması sonlandırılmalıdır" diyerek toplumun büyük bir kesimini dile getirmiş oldu.

KAYYUM YORUMU

MHP Lideri Bahçeli geçtiğimiz günlerde Hakkari'de yaşanan belediye başkanlığına kayyum atanması konusu hakkında da konuştu. Bahçeli "Seçimlerde bölücü örgüt ile ilişki olan teröristleri bilinçli şekilde aday yapanların Türkiye'yi siyasi çalkantıya mahkum etmek istedikleri açıktır. 30'a yakın örgüt üyesinin belediye başkanlığı koltuğunda oturması düşmanlık alametidir" dedi.

Sözlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suikaste kurban giden Sinan Ateş'in eşi ile görüşecek olmasına da değinen Bahçeli "Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur. Mahsurlu olan taraf aslı olmayan söylentileri, gemi azıya alması, fitnenin kamçılanmasıdır" şeklinde konuştu.

Söz konusu açıklamalar günün en önemli siyasi gelişmesi olarak nitelendirildi. Bahçeli'nin bahsettiği konular hakkında uzun süre daha konuşmalar yapması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER