ANASAYFA Gündem Devlet Erkanı 23 Nisan için Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı

Devlet Erkanı 23 Nisan için Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı

23 Nisan vatandaşların katılımları ile yapılan kutlamalar ile birlikte resmi etkinliklere de sahne oluyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Erkanı TBMM Başkanı Numan Kurtuluş başkanlığında Anıtkabir'e gitti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Devlet Erkanı 23 Nisan için Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı TBMM'in açıldığı gün olan 23 Nisan sonrasında bir milli bayram olarak ilan edilmişti. Ulusal Egemenlik Bayramı olarak nitelendirilen bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çocuklara armağan edildiği için bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştı.

DEVLET ANITKABİR'E GİTTİ

Bu kapsamda bu özel günün 104. yılında ülke yönetiminden isimler bir heyet halinde Anıtkabir'e gitti. TBMM Başkanından Cumhurbaşkanı Yardımcısına, Bakanlardan mecliste yer alan partilerin başkanlarına kadar çok sayıda ismin katılımı ile gerçekleşen törende ülkenin dört bir yanından gelen çocuklarda hazır bulundu.

Devlet Erkanına başkanlık eden isim TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Başkan Kurtulmuş Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Daha sonrasında Anıtkabir anı defterine günün anlam ve önemine dair not düşen Başkan Kurtulmuş devlet için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

TBMM Başkanı Kurtulmuş “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Meclisimizi dünya çapındaki saygın konumuyla kıvanç duyuyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz; muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır. Bu heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmek bizim için büyük bir onur, Cumhuriyetimizin ikinci asrında milli egemenlik ve tam bağımsızlık ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu tören geniş katılımla birlikte anı fotoğrafı çekinmesinin ardından son buldu. Gün boyu Anıtkabir'de vatandaşlarında katılımı ile bir yoğunluk yaşanması beklenmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz borsada ne zaman işlem görecek?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz borsada ne zaman işlem görecek?