Ege Denizi sallandı! AFAD depremi 5,1 olarak duyurdu!

AFAD Deprem Dairesi 5,1 büyüklüğünde deprem açıklaması yaptı. AFAD’ın duyurusuna göre deprem Ege Denizi’nde Türkiye sınırına uzak bir mesafede meydana geldi.

Ege Denizi sallandı! AFAD depremi 5,1 olarak duyurdu!

AFAD Deprem Dairesi’nden yeni bir deprem duyuru geldi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Ege Denizi’nde bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin ayrıntılara dair bilgilendirme yapan AFAD Deprem Dairesi vatandaşların telaş etmelerini gerektirecek bir durum olmadığı açıklamasını da yaptı.

EGE DENİZİ SALLANDI

Ege Denizi’nin tektonik olarak oldukça hareketli bir alan olduğu biliniyor. AFAD Deprem Dairesi’nin açıklamasına göre saat 00:27’de bir deprem meydana geldi. Deniz içinde gerçekleşen bu depremin büyüklüğü 5,1 olarak ölçüldü. Orta büyüklükteki deprem şiddetinin üst seviyesinde olan bu şiddet insanları endişelendirse de Türkiye açısından durumun biraz farklı olduğu görüldü.

Ege Denizi sallandı! AFAD depremi 5,1 olarak duyurdu!

TÜRKİYE’YE UZAK MESAFEDE

Deprem 7 km derinlikte meydana gelirken depremin merkez üssü Türkiye’nin Ege kıyılarına epey uzaklıkta bulunuyor. İl merkezleri dikkate alındığında depremin olduğu yer İzmir’e 263 km, Manisa’ya 290 km, Çanakkale’ye 293 km, Aydın’da 325 km ve Balıkesir’e 362 km uzaklıkta yer alıyor.

Daha çok Yunanistan’a yakın bir alanda meydana gelen deprem Türkiye’den hissedilmedi. Ege’nin bir deprem alanı olmasından dolayı insanlar endişe etseler de bunu gerektirecek bir durum olmadığı da açıklandı.

Deprem uzmanları bu depreme dair henüz bir bilgilendirme açıklaması yapmadılar. Bu depremin Türkiye ile bir alakasının olması beklenmiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER