Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyeleri bugün hesaplarına yatırılıyor!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlanacak. Maaş alma takvimine göre emeklilerin hangi tarihte ne kadar alacağı merak ediliyor.

Emekli ikramiyeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10-14 Haziran tarihlerinde emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyelerinin yatırılacağını açıklamıştı. Bugünden itibaren bayram ikramiyelerini alacak emekliler ise, bağlı oldukları sigorta kurumları Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’daki maaş takvimlerinin detaylarını ve miktarlarını araştırıyor. İşte detaylar...

16 milyon emeklinin yararlanacağı bayram ikramiyelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı tablo doğrultusunda, emeklilerin 4A, 4B ve 4C durumlarına göre ikramiyeleri farklı günlerde yatırılacak. Buna göre:

-4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri bugün itibariyle

-4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde,

-4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR ALACAK?

Emekli ikramiyeleri üç bin lira olarak hesaplara geçecek. İkramiyeler kapsamında toplam 42 milyar liralık ödeme yapılması planlanırken, uygulamadan tüm emekliler yararlanacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile birlikte dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER