Eski tip ehliyetini yenilemeyenler için büyük ceza yolda

Geçtiğimiz yıllarda ehliyet sahipleri için önemli bir karar alınmıştı. Söz konusu kararda 2016 yılından önce ehliyet alanların ehliyetlerini değiştirmeleri gerektiği vurgulanmıştı.

Eski tip ehliyetini yenilemeyenler için büyük ceza yolda

Uzun bir süredir kullanımda olan eski tip ehliyetlerin yürürlükten kaldırılması için yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. Belirtilen zaman dolana kadar işlem yapmayanları ağır bir ceza bekliyor.

2 YIL DAHA UZATILMIŞTI

Bu konu ilk gündeme geldiği dönemde alınan karar doğrultusunda son tarih olarak 2022 yılının sonu verilmişti. Daha sonra bu kararda bir zaman değişikliği yapıldı. Eski tip ehliyeti olan vatandaşların araç kullanmaya devam edebilmeleri için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu ifade edilmişti. Son tarih güncellemesinin nedeni olarak o yıllarda şiddetli bir şekilde etkisini sürdüren koronavirüs salgını gösterilmişti.

Eski tip ehliyetini yenilemeyenler için büyük ceza yolda

DEĞİŞTİRMEYENE AĞIR CEZA

Yılın ilk yarısının son ayına girmeye hazırlanırken vatandaşlara tekrar tekrar hatırlatmalar yapılıyor. Eski tip ehliyeti olan vatandaşların zorunlu bu değişikliği yapmamaları durumunda yaklaşık 13 bin TL para cezasına çarptırılacağı öğrenildi. Bu nedenle eski tip ehliyet sahiplerinin cüzi miktarlar ödeyerek bu işlemi yapması bekleniyor. Bu işlem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden gerçekleşiyor. İstenilen evraklar ve belgeleri hazırlayan be müdürlüğe götüren kişiler yapılan işlemlerin ardından yeni ehliyetlerine kavuşuyor.

SONRAKİ HABER