Eskişehir'de Çevre Şenliği düzenlendi

Eskişehir'de çevre sorunlarına dikkat çekmek için 2'nci Çevre Şenliği yapıldı. Çocuklar, şenlikte hem eğlendi hem öğrendi.

Eskişehir'de Çevre Şenliği düzenlendi

Eskişehir'de çevre sorunlarına dikkat çekmek için Kanlıkavak Parkı’nda 2'nci Çevre Şenliği yapıldı.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası’nda çevre sorunlarına dikkat çekmek ve çocukların bu sorunları öğrenmesi amacıyla Kanlıkavak Parkı’nda 2'nci Çevre Şenliği düzenledi. Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası’nda çocuklar için Çevre Şenliği gerçekleştirildi. Bu sene 2'ncisi düzenlenen şenlik ile çocuklara çevre sevgisi ve sıfır atık bilincinin aşılanması amaçlanıyor. Çevrenin ve doğanın korunmasının önemine değinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, miniklerden de çevreyi ve doğayı koruyacaklarını, korumayanları da uyaracaklarına dair söz aldı.

Eskişehir'de Çevre Şenliği düzenlendi

"BİZ DOĞAYI SİZE SAĞLAM VE TEMİZ TESLİM ETMEK ZORUNDAYIZ"

Çevre Şenliği’ni çevre sorunlarına dikkat çekmek için yaptıklarını anlatan Kurt, amaçlarının çevreyi, doğayı korumak ve çevreyi temiz tutmak olduğunu belirtti. Başkan Kurt, “Temizlik konusunda hiç şikayetim yok, siz temiz çocuklarsınız. Her şeye dikkat ediyorsunuz ama doğayı koruma noktasında büyüklerinizi uyarın. Onlar doğayı hor kullanmamalı. Biz doğayı size sağlam ve temiz teslim etmek zorundayız. Bunu gerçekleştirsek, kendimizi başarılı sayarız. Bugünden itibaren çevremizi ve doğamızı korumaya, temiz tutmaya başlayalım. Sonra da hep birlikte yaşanabilir bir şehir oluşturalım” diye konuştu.

Çevre Şenliği, Geri Dönüşüm Defilesi, Su Dansı, Karton Arabalar İle Yarış, Suare Tiyatro’nun Dünya’nın Şarkısı Adlı Tiyatro Oyunu ile devam etti. Festival alanında çeşitli stantlar da açıldı. Festival boyunca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve dondurma ikram edilirken, yetişkinlere de çay ve kahve servis edildi.

Çevre Şenliği sayesinde hem çevrenin ve doğanın korunmasının öneminden bahsedildi, hem de çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER