ANASAYFA Gündem Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Kanun teklifi meclise sunuldu

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Kanun teklifi meclise sunuldu

Günlük hayatta vatandaşların şikayetçi oldukları en önemli konular arasında hayat pahalılığının yer aldığı biliniyor. Fiyatların ekonomik olarak eski haline gelmesi adına çalışmalarını sürdüren ilgili birimler, art niyetli kişilere karşı da yaptırımlar hayata geçiriyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Kanun teklifi meclise sunuldu

İzlenen ekonomi politikalarına ek olarak caydırıcı kanunlarda yürürlüğe sokularak vatandaşın ekonomik olarak rahatlaması amaçlanıyor. Konu ile ilgili TBMM'de önemli bir gelişme daha yaşandı.

Özellikle sosyal medyada bir çok defa gündem olan en ufak bir ürünün bile çok yüksek fiyatlara satılıyor oluşu ve işetmelerden peş peşe gelen zamlar yetkilileri harekete geçirdi. Fahiş fiyat ve stokçuluk olarak bilinen bu suçların işlenmesine cesaret edilmemesi adına AK Parti cephesinden bir kanun teklifi açıklaması geldi.

BU SUÇU İŞLEYENE AĞIR CEZA

Edinilen bilgiye göre sunulan kanun teklifi ile fahiş fiyata 1 Milyon, stokçuluğa 12 Milyon TL'ye kadar ceza kesilebilecek. Caydırıcı bir güç olarak kabul edilmesi beklenen kanun teklifi ile ilgili konuşan TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Teklifle fiyat artışı için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili 6 güne kadar iş yeri kapatma cezası geliyor." ifadelerini kullandı.

23 Maddeden oluşan kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından en kısa sürede uygulanmaya başlanması bekleniyor. Ülke genelinde yetkili birimler tarafından aktif olarak işletmelere denetlemeler yapılmaya devam ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KGM yol durum bülteni yayında! Karayollarında son durum

KGM yol durum bülteni yayında! Karayollarında son durum