Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara verilen cezayı artıran yasa TBMM'de kabul edildi

Hayat pahalılığını önlemek üzere hayata geçirilen politikalara ek olarak toplum düzenini bozan işletmelere yönelik çalışmalar sürüyor. Bu konuda art niyetli işletmelere yönelik atılan adımlara bir yenisi daha eklendi.

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara verilen cezayı artıran yasa TBMM'de kabul edildi

Günümüzde insanların sosyal hayatta en çok şikayet ettiği konular arasında ürünlerde yaşanan aşırı pahalılık yer alıyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde harekete geçen yetkiler bu tarz davranışta bulunan işletmelere ağır davranışlarda bulunacaklarını ifade etmişlerdi.

ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI

En ufak bir ürününün bile olduğundan çok daha fazla miktarda fiyata satıldığını ifade eden vatandaşlar yetkililerden bu duruma müdahale etmesini talep etmişlerdi. Hükümet kanadından ise ekonomik olarak bu durumu düzetmeye yönelik adımlar atıldığı ifade edilirken işin sosyal hayat kısmına da müdahale edileceği vurgulanmıştı.

AĞIR CEZALAR GELECEK

Konuya dair geçtiğimiz günlerde hazırlanan ve meclise sunulan yasa teklifi kabul akşam saatlerinde meclise sunularak kabul edildi. Yaşanan bu gelişme ile birlikte artık sattığı ürünlerde fahiş fiyatlandırma yapan işletmelere çok daha ağır caydırıcı cezalar verilecek. Söz konusu yasada yer alan içeriğe göre fahiş fiyatlandırma yapan işletmeye 1 Milyon TL'ye kadar bir ceza verilebilecek. Eğer piyasada bir ürünün fiyatının yükselmesi için stokçuluk yapan olursa bu işletmelere ise tam 12 Milyon TL'ye kadar ceza verilebilecek.

Söz konusu yasa ile birlikte piyasalarda fiyatların daha da aşağıda yer alması bekleniyor. Söz fiyatlandırmadaki art niyetli davranışlarda bulunanlara yönelik bu çözümde sonuç vermezse farklı yollara gidilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER