ANASAYFA Gündem Faruk Köylüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Faruk Köylüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Yerel seçimlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği’ne Türk siyasetinin ve iş dünyasının önemli isimlerinden Faruk Köylüoğlu getirildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Faruk Köylüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Daha önce İYİ Parti Ankara İl Başkanı olarak görev yapan fakat sonra seçim döneminde yaşananların ardından istifa eden Faruk Köylüoğlu hakkında merak edilenler devam ediyor. CHP'ye katılması ile birlikte seçimlerin ardından güncel olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine getirilen Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Faruk Köylüoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Köylüoğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

FARUK KÖYLÜOĞLU KİMDİR?

1963 senesinde Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan'da doğan Faruk Köylüoğlu, hazırlık, ortaokul ve lise eğitimlerini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü tamamlayarak ardından Tekstil ve İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Köylüoğlu Tekstil A.Ş. Ve Köylüoğlu Grup İnşaat A.Ş. şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Tüm bunlar ile birlikte siyasette de önemli adımlar atmıştır.

31 Mart yerel seçimlerinden önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan açıklamalarda 81 ilde belediye başkan adayı çıkarılacağı ifade edilmişti. Bunun üzerine partide bu durum bir iç karışıklığa neden oldu. Seçimlerde tek ve hür girilmesi fikri kimi partililer tarafından olumlu karşılanırken, çoğu isim tepkilerini açıkladı.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU!

Konuya ilişkin yaşanan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, yerel seçimlerde Ankara için işbirliği yapılması gerektiği görüşü parti yönetiminin kararıyla çeliştiği için il başkanlığı görevinden 7 Ekim’de istifa etti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Köylüoğlu, 13 Eylül’de yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçimlere girmesi kararının alınması ve işbirliklerine kapı kapatılmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak istifasını paylaştı.

31 MART SEÇİMLERİNDE TAM DESTEK!

İstifasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde katıldığı görülürken Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ilçe adayları ve Mansur Yavaş'a verdiği desteği sık sık sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı.

Gelişmeleri yakından takip ederek seçim dönemde partisinin adaylarına desteğini sürdürürken, gelişmeleri vatandaşlar ile de sık sık paylaştı.

FARUK KÖYLÜOĞLU BAŞKAN VEKİLLİĞİ GÖREVİNE GETİRİLDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi cephesinde yaşanan gelişmeler ile birlikte de ABB Başkan Vekilliği'ne getirilen Köylüoğlu, yaptığı açıklamalarda "“Önceki dönem Mansur Yavaş büyükşehir meclisinde azınlıktaydı. Ama bu kez büyük bir çoğunlukla gelindiği için mecliste çoğunluk desteği de mevcut. Bununla beraber çok daha iyi hizmetler olacak. Bende Çankaya Belediyesi’nden meclise girdim. Daha ilk meclis açılır açılmaz 5 yıldır onaylanmayan bir arıtma tesisinin yenilenmesi gibi Ankara halkının menfaatine olan hizmetlerin önü açıldı ve kabul edildi. Ankara daha büyük hizmetlere kavuşacak. Buna inancımız sonsuz” diyerek desteğini ve çalışmalarını paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB duyurdu! Görevde Yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı

MEB duyurdu! Görevde Yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı