ANASAYFA Gündem Gazzeli hasta ve yaralıları taşıyan ikinci uçak Ankara'ya ulaştı!

Gazzeli hasta ve yaralıları taşıyan ikinci uçak Ankara'ya ulaştı!

Bugün İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’den Mısır’a geçişleri sağlanan 26 hasta ve beraberindeki 32 refakatçi Ankara'ya iniş yaptı.
yazar
Sinem GÜVEN
Gazzeli hasta ve yaralıları taşıyan ikinci uçak Ankara'ya ulaştı!

Uzun süredir devam eden İsrail ile Filistin arasındaki gerilime ilişkin Türkiye'nin Gazze'ye olan destekleri devam ediyor. Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’den Mısır’a geçişleri sağlanan 26 hasta ve beraberindeki 32 refakatçinin bugün Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçak ile getirilen Gazzelilere ilişkin yapılan açıklamalara göre İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından tedavilerine devam edemeyen 26 hasta ve 32 refakatçiyle Mısır’ın El-Ariş Havalimanından havalanan Milli Savunma Bakanlığına ait C130 tipi ikinci uçak, saat 18.55'te Etimesgut Havalimanına ulaştı.  Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

BAKAN KOCA YARALILAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yaralı gelen Gazzeliler hakkında sosyal medya hesabından açıklama geldi. Yapılan açıklamlarda "Gazzeli 101 hasta ve yaralı daha 106 refakatçiyle birlikte ülkemize getirildi. 30 hasta Bilkent, 43 hasta Etlik Şehir Hastanesine, 28 hasta Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Çoğunluğu çocuklar oluşturuyor. Bilindiği gibi Gazze'de 36 hastane bombalanmış durumda." ifadeleri ile hem hastalar hakkında hem de Gazze'deki son durum hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB duyurdu! Konut fiyatlarındaki en yüksek artış Ankara'da

TCMB duyurdu! Konut fiyatlarındaki en yüksek artış Ankara'da