Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret

ANKARA (İHA) - Türkiye'de 19 Mayıs için geri sayım başladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir dizi etkinliğe imza atılırken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ile Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen Bakan Bak, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret

BAKAN BAK VE BERABERİNDEKİ HEYET ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Bak ve beraberindeki heyet, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, “Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılının ilk Gençlik Haftası’nda ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerle manevi huzurunuzdayız. Hiçbir gücün bozmayacağı sarsılmaz birlik ruhu ile Türkiye için çok daha ihtişamlı günleri gençlerimizle omuz omuza koruyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Anıtkabir'e ziyaret - Resim : 2

Bu yolda en güçlü ilham kaynağımız Türk tarihine unutulmaz izler bırakan kahramanların milli mücadele ruhuyla hareket etme kabiliyetidir.'' ifadelerine yer verdiği yazısında
‘’Gururla ifade etmek isterim ki Türkiye’nin gençleri işaret ettiğiniz muhasır medeniyetler düzeyine erişmiş ülkemizde güçlü imkanlarla yarınlara hazırlanıyorlar. Sporda, bilimde, sanatta, dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil ediyorlar.'' sözlerini deftere ekledi. Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından Anıtkabir'den ayrıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER