Beykoz Belediyesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler tutuklanmıştı. Bu tutuklama işleminden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Alaattin Köseler hakim karşısına çıktı. Görülen davada Alaattin Köseler’in tahliye edilmesine karar verildi.
26 sanıklı davada şüpheliler hakkında ihaleye fesat karıştırma" ile "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" suçlamaları yapılmıştı. Alaattin Köseler için savcılık makamı 17 yıl 6 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etmişti. Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ara karar açıklandı.
TAHLİYE EDİLDİLER
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 26 sanık hakkında 'ihaleye fesat karıştırma', ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım' suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı. Köseler'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "hileli davranışlarla zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırma", "zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" ve "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 17 yıl 6 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 26 Sanık duruşmanın 3. Gününde Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
Cumhuriyet Savcısı sanıkların tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak sanıkların tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti de ara karar vererek sanıkların tamamını tahliye etti. Davada tutuksuz yargılama hükümleri uygulanacak.