Görme engelli çift yaşam azimleriyle örnek oluyor

Yüzde 100 ve yüzde 50 görme engelli çift, yaşam azmi ve gayreti ile örnek oluyor. Köyde tarlada çalışan çift, zorlukları beraber aşıyor.

Görme engelli çift yaşam azimleriyle örnek oluyor

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde yaşayan yüzde 100 görme engelli Doğan Yurt ile yüzde 50 görme engelli eşi Zehra Yurt çifti karşılaştıkları engelleri beraber aşıyor. Köyde yaşayan çift, elde ettikleri peynirleri satarak geçimlerini sağlıyor.

Yaşam azmi ile örnek olan Doğan Yurt ve Zehra Yurt çifti, birlikte tarlada çalışıyor, koyun sağıyor, dağda hayvan otlatıyor. Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı Kahyalı köyünde yaşayan yüzde 100 görme engelli Doğan Yurt ve yüzde 50 görme engelli Zehra Yurt çiftinin azimleri ile engelleri aştıkları yaşamları görenleri hayrete düşürüyor.

Yaşadıkları köyde hayvancılıkla uğraşan çift, birlikte tüm işleri yaparak yaşamlarını sürdürüyor. Köyde tarlada çalışan çift, birlikte koyunlarını sağıyor, dağda hayvanlarını otlatıyor. Doğan Yurt ise görmeden bindiği biçerdöveri kullanıp tamir ediyor. Müziğe de merakı olan Doğan Yurt, hayvanlarının başında saz çalarak vakit geçiriyor. Birbirlerinin eksiklerini tamamlayan Yurt çifti, yaptıkları peynirleri satarak yaşamlarını sürdürüyor.

Görme engelli çift yaşam azimleriyle örnek oluyor

"HERKES GÖRMEDİĞİMİZ HALDE NASIL BUNLARI YAPTIĞIMIZA ŞAŞIRIYOR"

Görme engeli olmalarına rağmen zorlukların üstesinden geldiklerini söyleyen Doğan Yurt, “Yüzde 100 görme engelliyim, hiç görmüyorum. Eşimle birlikte hayvancılık yapıyoruz. Eşimde yüzde 50 görme engelli. Herkes görmediğimiz halde nasıl bunları yaptığımıza şaşırıyor. Eşimle ikimiz birbirimize destek oluyoruz. Sabah hayvanlarımızı otlatıyoruz, sütlerini sağıyoruz. Ayrıca biçerdöver kullanıp tamir ediyorum, saz çalabiliyorum. Eşimle ikimiz görme engelli olsak da bunların üstesinden gelebiliyoruz” dedi.

Görme engelli çift yaşam azimleriyle örnek oluyor - Resim : 2

Gündelik işlerini severek yaptığını anlatan Zehra Yurt ise, eşi ile beraber elde ettikleri peynirleri sattıklarını söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER