Hakim ve Savcılar Kurulu'na seçilen 5 üye üçüncü tur oylamasıyla belli oldu

TBMM Genel Kurulu’nda büyük tartışmalara neden olan Hakim ve Savcılar Kurulu'na seçilecek olan beş üye netleşti. Üçüncü tur oylamada beş üyenin kimler olacağı belirlendi.

Hakim ve Savcılar Kurulu'na seçilen 5 üye üçüncü tur oylamasıyla belli oldu

Hakim ve Savcılar Kurulu'na TBMM tarafından seçilecek olan 5 üye için gün boyu yoğun görüşmeler yapıldı. CHP’nin usul yönünden itirazları olmasına rağmen Genel Kurul’da HSK üyeleri için seçim yapıldı. 5 üyenin seçimi için ilk 2 turda yeterli sayı sağlanamadı.

Üçüncü tura geçildiğinde ise ad çekme usulü uygulandı. Bunun neticesinde de Hakim ve Savcılar Kurulu’na seçin beş üye belirlendi. Bu belirlenen isimler Hakim ve Savcılar Kurulu’nda görev yapmaya başlayacaklar.

İLK TURDA ÜÇTE İKİ ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

TBMM Genel Kurulu'nda HSK'ya beş üye seçimi yapıldı. Hakim ve Savcılar Kurulu birinci tur oylamada üçte iki çoğunluk arandı. Oylamaya 344 milletvekili katıldı. Yargıtay üyelerinden Ömer Fark Aydıner 41, Fuzuli Aydoğdu 270, Mustafa Yapıcı 9; İbrahim Temir 25, Hakan Türkön 7, Hakan Yüksel 283; Seyfi Han 284, Şerafettin Saka 15, Ergün Şahin 14; Danıştay üyelerinden Kemal Açıkgöz 5, Cengiz Aydemir 29, Aysel Demirel 284; öğretim üyesi ve avukatlardan Hasan Oğuz Altınkaynak 12, Figen Şaştım 11, Alişan Tiryaki 293 oy aldı. 2 milletvekili boş, 20 milletvekili ise geçersiz oy kullandı.

İKİNCİ TURDA BEŞTE ÜÇ ÇOĞUNLUK OLMADI

İkinci tur oylamada beşte üç çoğunluk arandı. Oylamaya 363 milletvekili katıldı. Yargıtay üyelerinden Ömer Fark Aydıner 78, Fuzuli Aydoğdu 204, Mustafa Yapıcı 75; İbrahim Temir 133, Hakan Türkön 25, Hakan Yüksel 203; Seyfi Han 218, Şerafettin Saka 42, Ergün Şahin 102; Danıştay üyelerinden Kemal Açıkgöz 69, Cengiz Aydemir 74, Aysel Demirel 219; öğretim üyesi ve avukatlardan Hasan Oğuz Altınkaynak 136, Figen Şaştım 7, Alişan Tiryaki 217 oy aldı.

Hakim ve Savcılar Kurulu'na seçilen 5 üye üçüncü tur oylamasıyla belli oldu

ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİM TAMAMLANDI

Ad çekme usulü ile yapılan üçüncü tur oylamada Yargıtay üyelerinden Fuzuli Aydoğdu, Hakan Yüksel, Seyfi Han; Danıştay üyesi Cengiz Aydemir, öğretim üyeleri ve avukatlar arasından Alişan Tiryaki HSK üyeliğine seçildi.

Türkiye’de adaletin en üst seviyesi olan Hakim ve Savcılar Kurulu’nda görev yapmanın büyük bir önemi bulunuyor. Bu kurula seçilen üyelerin bir kısmı TBMM tarafından belirleniyor. Hakimler ve savcılar için alınacak olan kritik kararların altında bu üyelerin imzası oluyor.

Kaynak: İHA
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız
SONRAKİ HABER