ANASAYFA Gündem Hatay, TİP ve Gökhan Zan meselesi! Adayım ve çekilmiyorum

Hatay, TİP ve Gökhan Zan meselesi! Adayım ve çekilmiyorum

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken Hatay'da sular durulmuyor. TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığı geri çekilirken, Zan sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı, ''Adayım ve çekilmiyorum!'' dedi.
Hatay, TİP ve Gökhan Zan meselesi! Adayım ve çekilmiyorum

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken, dün akşam Hatay'da gündeme bomba gibi bir haber düştü. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığı partisi tarafından geri çekildi. Olayın ardından çeşitli iddialar orta atılırken, TİP tarafından yapılan açıklamada, Zan'a yönelik ‘'Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır..." ifadeleri kullanıldı. 

Gökhan Zan ise suç duyurusunda bulunarak hakkında çıkan ses kayıtları ve iddialara yönelik  "şantaj, iftira ve montaj" açıklamasında bulundu. 

GAZETECİ SAYMAZ AÇIKLADI! GÖKHAN ZAN AK PARTİ'DEN 5 MİLYON DOLAR MI İSTEDİ? 

Gazeteci İsmail Saymaz, TİP yetkilileri ve Gökhan Zan ile yaptığı görüşmeler ardından açıklamalarda bulundu. 

Saymaz, T.K. isimli bir kişinin Gökhan Zan'a ulaşarak "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" söylediğini ve görüşmeyi kayıt altına aldığı sırada Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdiğini belirterek, Zan'ın ise 5 milyon dolar için pazarlık ettiğini iddia etti. 

Öte yandan Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği de ileri sürüldü.

Ardından ise T.K. isimli kişi bu ses kayıtlarıyla Zan'a şantaj yaptı. Gökhan Zan ise suç duyurusunda bulundu ancak ses kayıtları hem CHP'li aday Lütfü Savaş'ın ekibinin hem de TİP yetkililerine ulaştı. 

Ardından Gökhan Zan'la görüşen TİP yönetimi, eski futbolcuyla yollarını ayırarak adaylığının düşürüldüğünü açıkladı. 

‘’ERKAN BAŞ'A ULAŞAMADIM'' 

Yaşanan olaylar ardından açıklamalarda bulunan Gökhan Zan, adaylıktan vazgeçmediğini belirterek, şantaja, montaja ve tehditlere boyun eğmeyeceğini söyledi. 

Zan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

‘’Dünden Sayın Erkan Baş'a ulaşmaya çalıştığım halde ulaşamadım. Bu görüşmemizi paylaştıkları bir arkadaşım bana iddia konusu kaydı gönderince ben suç duyurusunda bulunmak için, suç konusu montaj kayıtla birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulunup, kamuoyu ile paylaştığım basın açıklamasını yaptım. Sonrasında ise TİP Genel Merkezinin açıklamasını üzülerek öğrendim. Benimle birlikte neden suç duyurusunda bulunmadıklarını, bu şantaja neden boyun eğdiklerini ve neden bu çetelerden birlikte hesap sormadığımızı anlayabilmiş değilim.

Değerli Halkım!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına, hemşerilerimizin teveccühü ve TİP dahil Hatay İttifakı bileşenlerinin tercihiyle çıktım.

Benim açımdan ne Hatay'ın gerçek gündemi değişti ne de halkımızın tercihleri değişti.

Çok net söylüyorum:

Adayım ve çekilmiyorum!

TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur.

TİP amblemi, Hatay İttifakını temsilen TİP'in talebiyle pusulaya konmuştur ve o amblemin altında ismi olan aday olarak söylüyorum ben istifa etmediğim sürece adaylığım yasal ve siyasal olarak devam etmektedir.

Adaylığımı tartışmaya açanlar, üzülerek ifade ediyorum ki; yasal açıdan yok hükmünde açıklamalar yapmakta, siyasal açıdan teslimiyetçi bir tutum sergilemekte, sayısal açıdan da tükenişi tercih etmektedirler.

Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım!''

Gökhan Zan'ın açıklamaları ardından henüz TİP'ten yeni bir açıklama gelmezken, ilerleyen günlerde olayla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti

Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti