Hatay'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

AFAD'ın resmi internet sitesindeki bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı.

Hatay'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Ülkemizde çeşitli depremler meydana gelmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesindeki bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-11-09-084005.png

KANDİLLİ RASATHANESİ 4,9 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitesindeki bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, 8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-11-09-084019.png

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-11-09-084842.png

Bakan Yerlikaya, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. AFAD'tan yapılan açıklamada ise henüz olumsuz bir durum bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Pek çok isimden de geçmiş olsun mesajları gelirken depremin en çok Mersin'de hissedildiği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER