İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan düzensiz göçmen açıklaması!

Türkiye yeni bir sabaha daha düzensiz göçmen haberi ile uyandı. Ülke sınırları içerisindeki düzensizliği korumak ve suçluları adalete teslim etme kapsamında yapılan operasyonlar sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığına bağlı birimler tarafından özellikle son aylarda artan eş zamanlı dev operasyon gelişmelerine bir yenisi daha eklendi. Yapılan açıklamaya göre göçmen kaçakçılığı yapan kişilere yönelik Kalkan-13 adlı operasyonda onlarca suçlu ve göçmen yakalandı.

“GÖÇMEN KAÇAKCILARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Göçmen kaçakçılığı operasyonu hakkında önemli noktalara vurgu yapan Bakan Yerlikaya “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” diyerek bu konuda hassas olduklarını ve çalışmaların aynı şekilde süreceğini ifade etti.

7 ŞEHİRDE ONLARCA SUÇLU YAKALANDI

Söz konusu göçmen kaçakçılığı operasyonunun Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir ve Düzce’de yapıldığı açıklanırken, yapılan çalışmalar sonucunda 42 göçmen kaçakçısı ve 333 düzensiz göçmen emniyet birimleri tarafından yakalandı. Operasyonda yakalanan suçlular ve göçmenler işlemlerinin yapılmaları için adliyeye götürüldü. Göçmenlerin sınır dışı edilmesi ve suçluların gerekli cezalara çarptırılması bekleniyor.

Bir çok şehirde gerçekleşen operasyonda suçlular ile beraber çok sayıda ruhsatsız tüfek, telefon ve paraya ise el konuldu. Söz konusu operasyonun ardından aynı konu ile ilgili farklı şehirlerde yeni operasyonlar yapılması bekleniyor.