ANASAYFA Gündem İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu?

Bakanlıklarca alımı yapılan personel alımları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenlerin araştırmaları devam ederken İçişleri Bakanlığının yayımladığı bin 608 sözleşmeli personel alımı da merak konusu oldu. Bakanlığın personel alımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu? - Kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler özellikle bakanlık ilanlarını takip ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere bin 608 sözleşmeli personel alımı yapılacağının açıklanması ile detaylar da merak konusu oldu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan alıma ilişkin başvuru kılavuzu yayımlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türüne göre gerçekleştirilecek personel temini için ayrıca sözlü sınav da uygulanacak. Bu çerçevede adaylar da ‘’2024 İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Sözleşmeli personel alımı branş dağılımı ise; 

Büro personeli, mühendis, avukat, destek personeli, tekniker, mimar, arşiv uzmanı, koruma ve güvenlik görevlisi, çağrı karşılama personeli, programcı olarak sıralandı.

Personel alımına dair başvurular e-Devlet üzerinden 22 - 26 Nisan tarihleri arasında alınacağı kaydedildi. Başvuruların değerlendirilmesi ardından ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan adayların sözlü sınava katılım sağlayacağı ifade edildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediyesinin günler süren 23 Nisan programlarına binlerce insan katıldı

Keçiören Belediyesinin günler süren 23 Nisan programlarına binlerce insan katıldı