Bakanlık konu ile ilgili açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Yapılan son açıklamaya göre 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
Yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı aktarıldı. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.
İçişleri Bakanlığı, kuvvetli sağanak, fırtına ve kar yağışı beklenen 10 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarıda bulundu.
10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ
Bakanlığın NSosyal hesabından, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler doğrultusunda 10 ilin "sarı" kodla işaretlendiği Türkiye haritası paylaşıldı.

Paylaşımda, bugün İzmir, Manisa, Aydın ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı, Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli, kıyı ilçelerde yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.
Açıklamada yağışların Burdur, Isparta ve Antalya çerçevelerinde etkili olacağı belirtildi. Efe kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarın etkili olabileceği kaydedildi.