İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndükten sonra ilk kez konuştu

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmesi ile adını Cumhuriyet tarihine yazdıran Alper Gezeravcı bu sabah ülkemize döndü. Dünyaya döndükten sonra gözlem altında tutulan ve beklenilenden daha olumlu bir uyum süreci yaşayan Gezeravcı ayağının tozuyla ilk basın toplantısını yaptı.

İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndükten sonra ilk kez konuştu

Türkiye'nin uzay çalışmalarına yeni bir boyut kazandıran ve vatandaşların büyük bir ilgi ile takip ettiği süreç tamamlandı. Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu görevi noktalandı. Alper Gezeravcı Amerika'nın Florida eyaletinden gönderildiği Uluslararası Uzay İstasyonundaki çalışmalarını başarı ile bitirdi ve ülkemize dönüş yaptı. Özel uçak ile Ankara'ya gelen Gezeravcı'yı başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır olmak üzere kalabalık bir ekip karşıladı.

“ÜLKEMİN BANA SAĞLAMIŞ OLDUĞU EĞİTİMLE BU GÖREVİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Sözlerine kendisine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederek ve önemli bir misyon yüklenmenin gururundan bahsederek başlayan Gezeravcı “Ülkemin bana sağlamış olduğu eğitimle, bana kazandırmış olduğu kabiliyetlerle bu görevi gerçekleştirdim. Ortaya koymuş olduğu güçlü iradeyle Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimizin bütün kurumları, bir çarkın mükemmel işleyen dişlileri gibi hiçbir aksaklığa mahal vermediler. Hazırlık sürecini çok kolay hale getiren, bütün hazırlık sürecini yöneten Sanayi Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Uzay Ajansımız ve TÜBİTAK'ın değerli çalışanlarına minnettar olduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndükten sonra ilk kez konuştu

Türkiye'nin bundan sonraki uzay çalışmalarında yer alacağını kararlı bir şekilde vurgulayan Alper Gezeravcı “Türkiye, hak ettiği şekilde uzaydaki çalışmalardan pay alacak. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Bugüne kadar eksik olan tek şeyimizi, damarlarımızda dolaşan asil kanın bize vermiş olduğu o yüksek potansiyelin farkında olamayışımızdı. Devletimizin attığı bu güçlü adımlarla hak ettiğimiz özgüveni ayağa kaldırdık” diyerek vatandaşlarımıza müjdeli haber geldi.

İKİNCİ ASTRONOT NİSAN'DA GİDİYOR

İnsanlı uzay çalışmalarına hızlı bir başlangıç yapan Türkiye ikinci astronotunu da Nisan ayında uzaya gönderecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Alper Gezeravcı ile birlikte seçilen bir diğer isim olan Tuva Cihangir Atasever'in Nisan ayında 7 deney yapmak üzere bir yörünge altı uçuş gerçekleştireceği duyurulmuştu.

SONRAKİ HABER