ANASAYFA Gündem İntegral müfredattan kalktı mı, 2024 YKS'de integral var mı, ne zaman kalkacak?

İntegral müfredattan kalktı mı, 2024 YKS'de integral var mı, ne zaman kalkacak?

MEB tarafın bir süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat askıya çıktı. Yeni müfredatla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştiği de ifade edildi. Bu çerçevede integral konusunun müfredattan kaldırılıp kaldırılmadığı merak edilirken 2024 YKS'ye de integral konusuna dair merak edilenler arttı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İntegral müfredattan kalktı mı, 2024 YKS'de integral var mı, ne zaman kalkacak?

İntegral müfredattan kalktı mı, 2024 YKS'de integral var mı, ne zaman kalkacak?  - Türkiye'de eğitim alanında çeşitli kararlar alınmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatın sadeleştirilmesi konusunda bir takım çalışmalar yaparken bu çalışmalar sonuçlandı. MEB tarafından 26 Nisan tarihinde görüşlerin alınması için askıya çıkarıla yeni müfredatın kapsamı merak konusu oldu.

Gündem konularından biri de müfredat değişikliği olurken Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatı duyurması ile gündeme integral dersi ile ilgili sorular geldi. Öğrenciler, ‘’İntegral müfredattan kalktı mı? 2024 MEB integral YKS'de var mı, yok mu?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 

İNTEGRAL KALKTI MI, İNTEGRAL 2024 YKS'DE VAR MI?

MEB tarafından yayımlanan taslakta 12'nci sınıflarda işlenen integral konusu müfredattan çıkarıldığı görüldü. 12'nci sınıf matematik programında limit ve türev kavramlarının daha geniş şekilde ele alınacağı görüldü. 

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. Bir haftalık süre sonunda yeni açıklama gelecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediyesi sporcuları turnuvalardan altın madalya ile dönüyor

Altındağ Belediyesi sporcuları turnuvalardan altın madalya ile dönüyor