ANASAYFA Gündem İŞKUR, yurt dışına gönderilmek üzere personel alımları için ilanı duyurdu!

İŞKUR, yurt dışına gönderilmek üzere personel alımları için ilanı duyurdu!

İŞKUR tarafından bugün yapılan son açıklamalara göre yetiştirilmek ve yurt dışına gönderilmek üzere alımı yapılacak personeller için alımların başladığını duyurdu.
yazar
Sinem GÜVEN
İŞKUR, yurt dışına gönderilmek üzere personel alımları için ilanı duyurdu!

İŞKUR duyurdu!  Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek devlet memurları için başvuruların alınmaya başladığı, kişilerin bu doğrultuda başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi.

YURT DIŞINA GÖNDERİLMEK ÜZERE PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK!

Bugün yapılan açıklamalara göre yurt dışına gönderilmek üzere alınacak olan personellere AB ülkeleri ve OECD ülkelerinde ihtisas yapmak üzere (0 – 12 ay süreyle) 1 (bir) adet, staj yapmak üzere (0 – 36 ay süreyle) 3 (üç) adet kontenjan tahsis edildiği ifade edildi.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

İŞKUR tarafından belirlenen kadrolarda başvuru yapabilmek için kişilerin belli başlı şartları sağlamış olması gerekmektedir. Bu kapsamda bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

1- Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yüksek öğrenimi bitirmiş ve bu meslekte Dışişleri Bakanlığının bildirdiği uluslararası kuruluşlara gidebilmek için adaylık dâhil en az dört yıl, diğerleri için adaylık dâhil en az üç yıl çalışmış olmak,
2- Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak,
3- Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak,
4- Askerlikle ilgisi bulunmamak, (Erkek adaylar için)
5- Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacak Devlet memurları için 40 (kırk) yaşını tamamlamamış olmak,
6- Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak,
7-  Dışişleri Bakanlığınca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderileceklerin İngilizce veya Fransızca dillerinden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 90 (doksan) puan almaları veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, bu puana denk bir puana sahip olmaları şarttır. İhtisas için yurtdışına gönderileceklerin ise İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 70 (yetmiş) puan almaları veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, bu puana denk bir puana sahip olmaları şarttır.
8- Yurtdışına gönderileceklerin yabancı dil bilgisi düzeyini gösterir başarı belgelerinin, kurumlarınca kendilerine bildirilen son başvuru tarihinden önceki 2 (iki) yıl içinde alınmış olması gerekmektedir. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca yabancı dil eşdeğerliğinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca belirlenen eşdeğerlik tablosu esas alınmaktadır.
9- Hastalık sebebiyle eğitim veya öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak,

BAŞVURULAR 30 NİSAN'DA SONA ERECEK!

Sunulan bu fırsattan faydalanmak isteyen kişiler için yapılan açıklamalara göre başvuruların Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı Platformu resmi internet adresi üzerinden 30 Nisan 2024 tarihine kadar yapılması gerektiği belirtildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mart ayı bitmeden otomobil sahibi olabilirsiniz! Suzuki faizsiz kredi desteğini duyurdu

Mart ayı bitmeden otomobil sahibi olabilirsiniz! Suzuki faizsiz kredi desteğini duyurdu