ANASAYFA Gündem İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi kimdir?

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi kimdir?

Rahatsızlığı nedeni ile önceki günlerde hastaneye kaldırıldığı öğrenilen İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi bugün hayatını kaybetti.
yazar
Sinem GÜVEN
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi kimdir?

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, hayatını kaybetti. İsmailağa Cemaati’nden yapılan açıklamada, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!” şeklinde ölüm haberi duyuruldu. Gelen bu haberin ardından İsmailağa Cemaat lideri Hasan Kılıç'ın kim hayatı hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ LİDERİ HASAN KILIÇ KİMDİR?

1930 senesinde Trabzon Çaykara'da doğan Hasan Kılıç, öğrenim hayatına doğduğu köyde başladı. 23 Haziran 2022'de ise Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatından sonra cemaatin yeni lideri Hasan Kılıç oldu. O tarihten bu yana cemaatin lideri olan Hasan Kılıç yaşadığı rahatsızlık sonucunda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Hasan Kılıç, manevi derslerini "Nuri Efendi" isimli bir din hocasından aldı. Cemaatin başına gelmeden önce İsmailağa'nın kurucusu Ustaosmanoğlu, vasiyetinde "Son nefesimi kullanana kadar ben cemaatimin başındayım. Yerime Hasan Efendi'yi cemaatimizin başına bırakıyorum" ifadelerini kullandığı ifade edildi.

Bundan kısa bir süre önce de Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile İsmailağa Cemaati arasında yaşanan polemik gündemde yer almıştı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB'den önemli uyarı geldi! 25 Nisan'dan itibaren bu güzergahlar değişiyor

ABB'den önemli uyarı geldi! 25 Nisan'dan itibaren bu güzergahlar değişiyor