ANASAYFA Gündem İYİ Parti Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı

İYİ Parti Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı

Sonucu merakla beklen İYİ Parti Kurultayı sabahın erken saatlerinden beri devam ediyor. Gerçekleşen Kurultay'da İYİ Parti'nin Genel Başkanı seçimi 2. tura kaldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İYİ Parti Genel Başkanlık seçimi 2. tura kaldı

Ülke siyasetinde son dönemin en dikkat çeken konusu İYİ Parti'de yaşanacak yönetim değişikliği süreci olmuştu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde umduğu sonucu alamayan partinin Olağanüstü Kurulay'a gideceği açıklanmıştı.

AKŞENER DEVRİ SONA ERİYOR

15 yıl boyunca çatısı altında yer aldığı MHP'den 2016 yılında ayrılan Meral Akşener  daha sonrasında beraberindeki isimler ile beraber İYİ Partiyi kurmuştu. Partinin başında 7 yıllık bir dönemi bulunan Akşener son seçimde alınan sonucun ardından yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacağını duyurmuştu.

Akşener döneminin sona ereceği İYİ Parti'de başkanlık koltuğu içi 4 aday yarışıyor. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz partinin 2. Genel Başkanı olmak için aday olmuştu.

“BUGÜN EMANETİ DEVRETME GÜNÜ”

Parti kararı gereği seyircinin alınmadığı Kurultay Ankara ATO Congresium'da gerçekleşti. Kurultay'da Meral Akşener'de bulundu. Akşener yaptığı veda konuşmasında “Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketlerimizin geleceği devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik” dedi. 

Akşener “Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah şerifleriniz hayır olsun” dedi. Meral Akşener kurultayda yaptığı konuşmada yenilgiyi sahiplendiğini ifade ederek katılımcılara “Bu evi siz ayakta tutacaksınız” diyerek helallik isteyip sözlerini noktaladı.

Bu sözlerin ardından adayların konuşma sıraları belirlendi. Sırasıyla Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Günay Kodaz konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalardan sonrasında oylama  işlemine geçildi. Yapılan ilk turda hiç bir aday çoğunluğu sağlayamadı. 

İKİNCİ TURA KALDI

Delegeler tarafından yapılan oylamaya göre ilk tur seçimi şu şekilde oldu;

Koray Aydın 472
Müsavat Dervişoğlu 370
Mehmet Tolga Akalın 327
Günay Kodaz 2

İlerleyen saatlerde partinin yeni genel başkanı seçilecek. Seçim de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın'ın oyları birbirlerine yakın bir şekilde devam ediyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mercedes elektrikli otomobil modeli G580'i tanıttı

Mercedes elektrikli otomobil modeli G580'i tanıttı