ANASAYFA Gündem Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Gündemde hangi konular var?

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Gündemde hangi konular var?

Uzun bir aranın ardından bu hafta gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısı'nın ne zaman ve saat kaçta gerçekleştirileceği hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.
yazar
Sinem GÜVEN
Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Gündemde hangi konular var?

Yaklaşık olarak bir buçuk ay sonunda Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bu hafta gerçekleştiriliyor. Son toplantının yapılmasının ardından geçen uzun sürede gündemde yaşanan yoğunluk ve değişim ile birlikte hangi konular üzerine durulacağı ise merak edilenler arasında yer aldı. 

Geçtiğimiz 4 Mart tarihinde son olarak toplanan kabinede başta enflasyon olmak üzere ekonomide pek çok önemli noktanın üzerinde durulmuştu. Bununla birlikte de İsrail ile Gazze arasında süren savaş, yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve F-16 tedarik sürecindeki son gelişmeler de kabinenin gündeminde yer aldı.

BU HAFTA KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tüm bunların yanı sıra 1,5 ay sonucunda toplanması beklenen kabinenin ne zaman ve saat kaçta toplantı gerçekleştireceği de belli oldu. Yapılan açıklamalara göre kabinenin 16 Nisan 2024 yani bugün toplanacağı belirtildi. Akşam saatlerinde toplanması beklenen kabinenin tam saati hakkında ise henüz net bir bilgiye ulaşılamadı.

KABİNE TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE NE VAR?

Bugün yapılması planlanan kabine toplantısında pek çok önemli konunun görüşüleceği ifade edildi. Buna göre; TRT'de yer alan haber çerçevesinde toplantıda en sıcak başlık İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim olacak. Orta Doğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendirilecek.

Dış politikanın yanı sıra ekonomi hakkında da görüşmeler sağlanacak. Bu anlamda enflasyonun düşürülmesi konusu ele alınırken, Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum da görüşülecek.

Son olarak yapılması planlanan 20 bin öğretmen atamasının da kabine gündeminde olabileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı!

Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı!