Türkiye’de yeni depremler olmaya devam ediyor. Bu depremleri takip ederek bilgilendirmeleri yapan resmi kurum olan AFAD Deprem Dairesi’nden son bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre Kahramanmaraş’ta bir deprem meydana geldi. Depremin Göksun ilçesinde olduğu bildirildi.
AFAD’DAN YENİ DEPREM BİLGİLERİ
AFAD’ın bilgilendirmesine göre saat 22:05’te Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4.0 olarak ölçüldü. Depremin derinliğinin ise 7,01 km olduğu kaydedildi. Deprem sonrası durumun ise resmi makamlarca takip edilmeye başlandığı belirtildi.
Deprem konusunda sicili bir hayli kabarık olan Kahramanmaraş’ta meydana gelen son depremin herhangi bir can ve mal kaybına neden olması beklenmiyor. Bölgeden de vatandaşlardan resmi birimlere iletilen herhangi bir olumsuz ihbar olmadığı açıklandı. Yine de ilgili birimlerin olası bir olumsuzluk karşısında müdahale edebilecek şekilde bekledikleri ifade edildi.
Kahramanmaraş Göksun’da meydana gelen depremin ne anlama geldiği hususunda ise gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Bölgenin deprem konusunda büyük acılar çekmiş bir kent olmasından dolayı insanlarda bir tedirginlik olabiliyor. Deprem uzmanları bölgede büyük bir deprem beklentisinde değiller. Ancak son depreme dair teknik açıklamaların kısa sürede yapılması bekleniyor.