ANASAYFA Gündem Karadeniz'de Tahıl Koridoru krizi! Rusya anlaşmayı sonlandırdı!

Karadeniz'de Tahıl Koridoru krizi! Rusya anlaşmayı sonlandırdı!

Tahıl Koridoru Anlaşması'nda flaş gelişme yaşandı. Kremlin'den yapılan açıklamada "Verilen sözler tutulmadı. Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak" ifadeleri kullanıldı.
yazar
Haber Merkezi
Karadeniz'de Tahıl Koridoru krizi! Rusya anlaşmayı sonlandırdı!

Karadeniz'de Tahıl Koridoru krizi! Rusya anlaşmayı sonlandırdı!- Türkiye ve BM'nin aracılığı ile 2022'de İstanbul'da imzalanan Dünya gündeminde de uzun süredir tartışılan Tahıl Koridoru Anlaşması'nda flaş gelişme yaşandı.

2022 yılında İstanbul'da Ukrayna savaşının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresi bugün sona ermişti fakat anlaşmanın yeniden uzatılması bekleniyordu.

"RUSYA'NIN ŞARTLARI KABUL EDİLİRSE ANLAŞMAYA DÖNÜLECEK"

Daha önce 3 kez uzatılan anlaşmanın bir kez daha uzatılması beklenirken flaş bir gelişme yaşandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından yapılan açıklamada "Verilen sözler tutulmadı. Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak. Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya dönülecek" ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna tarafından 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törenle imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 3 kez uzatılmıştı. Anlaşmada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak amaçlanmıştı.

TÜRKİYE'NİN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Son olarak Moskova, anlaşmanın Rusya ile ilgili kısımlarının uygulanmadığını öne sürerek tahıl koridoru anlaşmasının bugünden itibaren yürürlükte olmayacağını açıkladı.

Öte yandan Ankara ise anlaşmaların devam etmesi yönünde yeniden uzatılması için bir süredir girişimde bulunuyordu.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığı takdirde haberimiz sitede güncellenecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memurlar ne zaman seyyanen zam alacak, maaş farkları ne zaman yatacak?

Memurlar ne zaman seyyanen zam alacak, maaş farkları ne zaman yatacak?