Karar Meclis'ten geçti! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımını 36 bine çıkarttı

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte alımının yapılacağı 27 bin personelin 36 bine yükseltildiği açıklandı.

Karar Meclis'ten geçti! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımını 36 bine çıkarttı

Bugün yapılan görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu’nda "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Meclis'te kabul edildi. Alınan karar sonucunda ise alımının yapılması planlanan toplamda 27 bin personelin 36 bine yükseltildiği ifade edildi.

27 BİN SAĞLIK PERSONELİ 36 BİNE YÜKSELTİLDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bugün sosyal medya X üzerinden yapılan paylaşımda "Sağlıkla ilgili kanunlarda yapılması öngörülen düzenlemeler TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ayrıca, Yüce Meclisimizin iradesiyle, malpraktis konusunda devlet üniversitelerinde çalışan sağlık meslek mensupları hakkında Anayasa Mahkemesinin kararı sonrası oluşan belirsizlik giderildi. Katkı veren Sn. Milletvekillerimize teşekkür ederim." şeklinde ifadeler ile “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin kabul edildiği öğrenildi.

Karar Meclis'ten geçti! Sağlık Bakanlığı 27 bin personel alımını 36 bine çıkarttı

Resmi Gazete üzerinden yapılan açıklamalar sonucunda da alımının gerçekleştirileceği kadrolara ilişkin de açıklamalar yapılmıştı. Başvuru yapmak isteyen kişiler için yapılan açıklamalara göre ise Adaylar tercihlerini 21 Şubat 2024 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

SONRAKİ HABER