Kaza Tespit Tutanağı artık E-Devlet ile hazırlanabilecek

Bir çok devlet hizmetine insanların oturduğu yerden ulaşmasını sağlayan E-Devlet, hizmet ağına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son gelen güncelleme ile trafik kazası sonrası süreç hızlanacak.

Kaza Tespit Tutanağı artık E-Devlet ile hazırlanabilecek

Yıllardır hayatımızda olan E-Devlet uygulaması milyonlarca insanın devlet kurumlarında saatler geçirmesinin önüne geçmişti. İnternet sitesi olarak kullanıma sunulan ve zaman içinde mobil uygulaması sayesinde cep telefonlarına kadar giren E-Devlet hizmeti insanlara büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor.

TUTANAKLAR ARTIK MOBİL ORTAMDA HAZIRLANACAK

Kişisel resmi evrak temininden, pek çok başvuru işlemine kadar kolaylık sağlayan E-Devlet uygulamasına yeni bir hizmetin daha geldiği öğrenildi. Artık vatandaşlar araçları ile bir kazaya karıştığında E- Devlet üzerinden kaza tespit tutanağı hazırlayabilecek. Böylelikle kağıtlar üzerinde tutanak yazma işlemi çok daha hızlı bir hale gelecek.

Kaza Tespit Tutanağı artık E-Devlet ile hazırlanabilecek

El yazısı ile hazırlanmasından dolayı yanlış rakam ya da yazı durumlarının önüne geçmesi beklenen uygulamanın araç sahiplerine büyük kolaylık sağlaması bekleniyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar E-Devlet arama çubuğuna Kaza Tutanağı kısmı yazarak bu hizmetten kolaylıkla yararlanabilecek.

BÜYÜK KOLAYLIK

Gelecek başlık üzerinden adımları takip ederek ilerleyen vatandaşlar dakikalar içerisinde kaza tutanağı oluşturmuş olacak. E-Devletin mobil uygulamasına son gelen güncelleme ile eklenen bu özellik vatandaşlar tarafından da ilgi çeken bir hamle oldu.

SONRAKİ HABER