Kırıkkale'de köpekler yasaklı maddeye göz açtırmıyor

Kırıkkale'de köpekler yasaklı maddeye göz açtırmıyor. Dedektör köpekler "Adam" ve "Yuri" polislere yardım ediyor.

Kırıkkale'de köpekler yasaklı maddeye göz açtırmıyor

Kırıkkale'de polisler dedektör köpeklerden yardım alıyor. "Adam" ve "Yuri" suçlulara göz açtırmıyor.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görev yapan narkotik dedektör köpekleri "Yuri" ve "Adam", yasaklı maddeyla mücadelede kritik bir rol üstleniyor. 43 ilin geçiş noktası konumunda bulunan Kırıkkale'de, polis ekipleri yasaklı madde ticaretinin önlenmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu mücadelede özel olarak eğitilmiş narkotik dedektör köpekleri büyük katkı sağlıyor. Araçlar, bagajlar ve gizli bölmelere saklanan yasaklı madde maddeleri başarıyla tespit eden "Yuri" ve "Adam", operasyonların başarısını artırıyor. Polis ekiplerinin operasyonel gücüne önemli katkı sunan köpekler, belirli aralıklarla gerçekleştirilen tatbikat ve eğitimlerle yeteneklerini geliştiriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan eğitimlerde, farklı senaryolar uygulanarak köpeklerin hassas koku alma ve hızlı tepki verme becerileri artırılıyor.

Narkotik köpeği idarecisi polis memuru Cem Gökgöz, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yasaklı sevkiyatlarını engellemek için denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Gökgöz, Kırıkkale'nin stratejik konumuna da değindi. Böylece doğu ve batı arası yasaklı madde sevkiyatının önüne geçildiğini bildirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER