Kocaeli Dilovası'ndaki yangın nedeniyle 7 kişi açığa alındı

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir parfüm dolum tesisinde çıkan yangın ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. 6 kişinin hayatını kaybettiği olayda 7 yetkili personel soruşturmanın selameti için açığa alındılar.

Kocaeli Dilovası'ndaki yangın nedeniyle 7 kişi açığa alındı

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir parfüm dolum tesisinde çıkan yangından dolayı 6 kişi hayatını kaybetmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu olay ile ilgili olarak açıklama yaptı. Bu yangından dolayı iki başmüfettiş ve bir müfettiş görevlendirilirken aralarında SGK Kocaeli il Müdürü’nün de yer aldığı 7 kişi açığa alındı.

Çalışma Bakanlığı bir açıklama yaparak bu gelişmeyi duyurdu. Sürecin tüm yönleriyle araştırılacağı belirtilirken açığa alınanlar hakkında verilen kararın soruşturmanın selameti açısından olduğu bildirildi.

İKİ BAŞMÜFETTİŞ VE BİR MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Kocaeli’nin Dilovası’nda meydana gelen yangınla alakalı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kocaeli ili Dilovası ilçesinde meydana gelen elim hadisede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu olayla ilgili olarak Bakanlığımız tarafından iki başmüfettiş ve bir müfettiş görevlendirilmiş olup, süreç tüm yönleriyle titizlikle takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Dilovası'ndaki yangın nedeniyle 7 kişi açığa alındı

7 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

7 kişinin açığa alındığı belirtilen açıklamada, "Ayrıca olayla ilgili olarak SGK ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın selameti açısından SGK Kocaeli İl Müdürü, SGK Kocaeli İl Müdür Yardımcısı, Gebze Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü, İŞKUR Dilovası Hizmet Merkezi Müdürü, İŞKUR CİMER'den Sorumlu Şube Müdürü ve bir personel açığa alınmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına sürecin her aşaması dikkatle takip edilmekte ve gerekli tüm adımlar atılmaktadır" denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapacağı araştırmada yangından dolayı ihmali bulunanlara dair işlem yapılacak. Süreç hukuki olarak ayrıca ilerleyecek. Kamuoyu da yetkili birimler tarafından bilgilendirilecekler.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER