Olay Dilovası ilçesine bağlı Mimar Sinan Caddesi'nden meydana geldi. Saat 09.00 civarında meydana gelen olayda, yangının çıkış sebebi bilinmiyor.
Bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa süre içeriisnde büyüdü. İş yerinin yanındaki binanın çatısına sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Olayda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.
YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BİLİNMİYOR
Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde saat 09.00'da 2 katlı parfüm dolum tesisinde yangın çıktı. Henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler, iş yerinin yanında bulunan binanın çatısına da sıçradı. Vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangını söndürdü. Çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybederken, 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

6 ÖLÜ, 1'İ AĞIR 4 YARALI
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. İnceleme sonrasında açıklama yapan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, "Maalesef çıkan yangında 6 vatandaşımızı kaybettik. 1 vatandaşımızın durumu ağır olmak üzere toplam 4 yaralımız var. Olayın ilk anda itibaren arkadaşlarımız, öncelikle yangını söndürme, arama, kurtarma çalışması yaptılar. Yangın, çok kısa sürede zaten kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları da yapıldı. Cumhuriyet savcısı koordinesinde yangının çıkış sebebiyle ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, hayatını kaybedenlere de Allah rahmet eylesin. Yangından sağ olarak kurtulanlar arkadaşlarımız da var. İş yerinin ruhsat var. Onunla ilgili de çalışma bakanımızla da görüştük. Olay çıkış sebebiyle, işletmenin durumuyla, idari işlemleriyle beraber her türlü şekilde araştırılacak, incelemeler çıkarılacak. Çalışma bakanımızla da görüştük. O da talimatları verdi. Gerekli her türlü araştırma ve inceleme yapılacaktır" dedi.
Meydana gelen olayda 6 kişi hayatını kaybetti. 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı olaya ilişkin ekiplerin inceleme yapacağı öğrenildi.