ANASAYFA Gündem Korhan Berzeg bulundu mu? Korhan Berzeg olayı nedir?

Korhan Berzeg bulundu mu? Korhan Berzeg olayı nedir?

Evinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmeyen Berzeg ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Ünlü ekonomistin akıbeti hakkında yaşanan yeni gelişme kısa sürede gündem oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Korhan Berzeg bulundu mu? Korhan Berzeg olayı nedir?

Balıkesir'de köpeği ile yürüyüş yapmak için evden çıkan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan Korhan Berzeg için imkanlar seferber edilmişti. Aylarca aranan ekonomist Berzeg hakkında umutlar günden güne erirken yeni bir gelişme daha yaşandı.

KORHAN BERZEG BULUNDU MU?

İlgili birimlerin arama süresince seferber olduğu fakat yapılan çalışmalara rağmen bulunamayan Korhan Berzeg'i arama çalışmaları aylar önce sonlandırılmıştı. Üzüntülü aile Korhan Berzeg'in bulunması için ödül vaadinde bile bulunmuştu. 83 yaşında sırra kadem basan Korhan Berzeg olayı ile ilgili gelen bir haber üzerine adli makamlar tarafından girişimler başladığı ifade edildi.

Söz konusu heyecanlandıran gelişmenin ise Korhan Berzeg'in evine 5 km mesafede insana ait olduğu düşünülen kemikler bulunması oldu. Kemiklerden başka kıyafet ve kredi kartlarınında bulunduğu ifade edilirken konu hakkında adli ve bilimsel çalışmaların başladığı açıklandı. Bulunan kemik ve eşyaların Korhan Berzeg'e ait olup olmadığı ilerleyen günlerde belli olacak.

KAYIP EKONOMİST KORHAN BERZEG KİMDİR?

Korhan Berzeg 1940 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) ekonomi alanında profesör olarak öğretim üyeliği yaptı.Daha sonra ABD'ye giderek Dünya Bankası'nda görev yapıp emekli oldu. Korhan Berzeg aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversitede hocasıydı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesinin yaptığı Sincan Park'ın açılış tarihi belli oldu

Sincan Belediyesinin yaptığı Sincan Park'ın açılış tarihi belli oldu