ANASAYFA Gündem Korhan Berzeg olayı nedir, kimdir, bulundu mu?

Korhan Berzeg olayı nedir, kimdir, bulundu mu?

Bundan tam 312 gün önce evinin yakınlarında kaybolduğu belirlenen ekonomist Korhan Berzeg'in akıbeti hakkında bilinmezlik devam ediyordu. Bugün son dakika gelişmesi yaşandı...
yazar
Sinem GÜVEN
Korhan Berzeg olayı nedir, kimdir, bulundu mu?

Ekonomist Korhan Berzeg, Balıkesir'de bulunan evinin yakınlarında köpeği ‘Tina’ ile yaptığı yürüyüş sırasında kaybolmuştu. Bunun üzerine ekipler tarafından yürütülen çalışma sonucunda da Berzeg'e ait herhangi bir iz bulunamadı. Bunun üzerine alınan ile çalışmaların 130. gününde sonlandırma kararına varıldı. Fakat kayboluşunun üzerinden 312 geçmesine rağmen olaya ilişkin bugün son dakika gelişmesi yaşandı.

23 NİSAN'DA EVİNİN YAKINLARINDA KEMİK ÖRNEKLERİ BULUNMUŞTU!

Geçtiğimiz 23 Nisan tarihinde Gelgeç Mahallesi Muhtarı tarafından, Armutlu Mahallesi'nin 3,5 kilometre uzağındaki ormandaki dere kenarında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulundu.

Ekipler tarafından yürütülen çalışmaların ardından üzerinde doku olmayan kemik parçaları kızı Nisa Berzeg’ten alınan kan örneği ile eşleştirilmek üzere, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Yapılan analizde, kemik parçaları ile kan örneğinin DNA’sının eşleştiği ve kemik parçalarının Korhan Berzeg’e ait olduğu tespit edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Korhan Berzeg'in hayatını kaybettiği kesinleşmiş oldu. Fakat ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgilendirme yapıldı.

KORHAN BERZEG KİMDİR?

1940 senesinde Balıkesir'de dünyaya gelen Korhan Berzeg, Üniversitede aldığı eğitimin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) ekonomi alanında profesör oldu ve öğretim üyeliği görevini üstlendi. Ardından ABD'ye giderek Dünya Bankası'nda çalışma fırsatı yakaladı ve emekli oldu. Emekliliği ile birlikte memleketi olan Balıkesir'de yaşadığı biliniyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB'den yarın için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

ABB'den yarın için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!