Kurban Bayramı öncesi turşuya talep artıyor

Kurban Bayramı öncesi turşu satışlarında yoğunluk yaşanıyor. Turşu dükkanı işletmecisi Çağlar Balkandere, turşunun Kurban Bayramı’nın değişmezi olduğunu anlattı.

Kurban Bayramı öncesi turşuya talep artıyor

Kurban Bayramı’nda et yemeklerinin yanında en çok aranan lezzetlerin başında turşu geliyor. Bayram öncesi turşuya talep arttı ve satıcılarda yoğunluk oluştu.

Turşu çeşitlerine vatandaşlar tarafından her sene gösterilen ilgi, bayramdan önce satıcılarda yoğunluğa sebep oldu. Bir turşu dükkanı işletmecisi Çağlar Balkandere, turşu ve yaprak sarmanın Kurban Bayramı’nın değişmezi olduğu ifade etti.

Kurban Bayramı öncesi turşuya talep artıyor

"TURŞU KURBAN BAYRAMI’NIN DEĞİŞMEZİDİR”

Turşu ve yaprak sarmanın Kurban Bayramı'nın değişmezi olduğunu söyleyen Çağlar Balkandere, “Yazın bu dönemlerde salatalık ve biber turşuları rağbet görüyor. Kış sezonunda ise tüm çeşitler olmak üzere ağırlıklı olarak ise lahana ve salatalık tercih edilir. Turşu fermente bir şey olduğu için, eskiden buzdolapları olmadığı için yazın kurulan, kışın da tazeliğini korumak için yapılan bir yiyecektir. Nasıl olur bilmiyoruz, ama baklavadır, turşu, yaprak sarma Kurban Bayramı’nın değişmezidir” diye konuştu.

Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde satışların arttığını söyleyen Çağlar Balkandere, “Babaannelerin ve anneannelerin yanlarına gittiğin zaman önüne yaprak sarmasını koyar, turşusunu koyar en sonunda da tatlısının yanına etini koyar ve misafirlerini böyle ağırlarlardı. Ama şimdi yeni neslin, örf ve adetlerini nasıl yapar bilmiş değilim" dedi.

Kurban Bayramı öncesi bayram için hazırlıklar başladı. Yaprak sarması, börekler, baklava gibi bayram sofralarının vazgeçilmezlerinin yanında turşu da yer alıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER