Kurban bayramı tatili boyunca kapalı olacak kurumlar hangileri?

Yaklaşan Kurban Bayramı kapsamında araştırmalar başladı. Kurban Bayramı tatili süresince kapalı olacak kurumlar merak edilirken devam eden araştırmaların cevabı da belli oldu.

Kurban bayramı tatili boyunca kapalı olacak kurumlar hangileri?

İslam alemi Kurban Bayramı için araştırmalarına devam ediyor. Kurban Bayramı tatilinin kamu kurum ve kuruluşları için 9 güne çıkarılması ile beraber vatandaşlar da tatil boyunca kapalı olacak kurumlar hakkında araştırma yapmaya başladı. Bu çerçevede ''Kurban bayramı boyunca bankalar, kargolar, hastaneler açık olacak mı? Bayram tatilinde kapalı olacak kurumlar hangileri?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

Kurban Bayramı tatili sırasında çeşitli kurumların açık olup olmayacağı ve hangi günler hizmet verecekleri merak konusu oldu. Tatilin 9 güne uzatılmasının ardından kurumların çalışma durumu ile ilgili sorular sıkça gündeme gelmeye başladı. Resmi tatillerde banka ve kamu kurumlarının çalışma saatlerinde değişiklik yaşanırken detayları derledik.

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA BANKALAR, KARGOLAR, HASTANELER AÇIK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." ifadelerine yer vererek kamu kurumları için bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Kurban Bayramı tatili resmi tatili özel sektör çalışanları için 4.5 gün memurlar içinse 9 gün olacak. 15 Haziran 2024 Cumartesi günü Arife Günü olarak idrak edilecek ve bu gün yarım gün olacak. 16 Haziran 2024 Pazar, 17 Haziran 2024 Pazartesi, 18 Haziran 2024 Salı ve 19 Haziran 2024 Çarşamba günleri ise Kurban Bayramı tatilleri olacak. 20 ve 21 Haziran'da memurlar idari izinli sayılacaklar.

Söz konusu açıklamaların ardından kurumların çalışma durumları merak edildi. Ancak resmi tatil günlerinde bankalar, kargo firmaları, hastaneler ve diğer kamu kurumları kapalı olacak. Bayram tatili 14 Haziran Cuma günü mesai bitimiyle başlayacak. Kamu çalışanlarına verilen iki günlük idari izinle birlikte 24 Haziran Pazartesi günü iş başı yapacak. Kurban Bayramı tarihlerinin olduğu günlerde bankalar kapalı olacak. İdari izinli sayılan 20 - 21 Haziran tarihlerinde ise bankalar açık olacak.

SONRAKİ HABER