Kurbanını böyle kesene dudak uçuklatan para cezası gelecek!

Ülkemizde milyonlarca vatandaş tarafından idrak edilecek olan kurban kesme ibadetinin istenmeyen görüntüler oluşturmaması için çalışmalar sürüyor. Bu ibadetin gerçekleştirilmesi ile ilgili konulan kuralları çiğneyenlere yaptırım uygulanacak.

Kurbanını böyle kesene dudak uçuklatan para cezası gelecek!

Eski yıllarda vatandaşlar ev ve sokaklarınında müsait olmasından dolayı kurban ibadetlerini söz konusu yerlerde gerçekleştiriyordu. Zamanla şehir hayatının iyice gelişmesi ve uygun alanların yerlerini yeni yerleşim yerlerine bırakması bu konuda farklı adımlar atılmasına neden oldu.

Yerel yönetimler tarafından vatandaşlara kesecekleri kurbanlar için uygun alanlar tahsis edilmeye başlandı. Böylece hem sokaklarda istenmeyen görüntüler hem de hijyensizlik oluşmasının önüne geçilmesi hedeflendi. Her sene olduğu gibi bu senede vatandaşlar belediyeler tarafından kendilerine gösteren yerlerde kurban alımı ve kesimi için bireysel olarak hazırlanmaya başladı.

YASAĞI ÇİĞNEYEN PİŞMAN OLACAK

Toplum huzurunun bozulmaması ve Kurban ibadetinin daha istenilen şekilde gerçekleştirilmesi için yapılan bu uygulamaya uymayanlara ise ciddi bir miktarda para cezası kesileceği öğrenildi.

Konu ile ilgili geçtiğimiz ay yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliğinde gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Söz konusu tebliğde umuma açık ve yasak olan yerlerde kurban kesenlerin 4.810 TL para cezası ödeyeceği ifade edildi.

Kurban kesimi süresince ekipler bu konuda teyakkuzda olacak. Tespit edilen ya da şikayet sonucu yasak kesim yaptığı anlaşılan kişiler bu cezayı ödemek zorunda kalacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER