ANASAYFA Gündem Lokanta ve kafelere yapılan KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!

Lokanta ve kafelere yapılan KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!

Hayata geçirilen yeni düzenleme ile işletmelerdeki KDV oranının düşük seviyeden gösterilmesi gibi durumların önüne geçirilmesi bekleniyor. Yapılan düzenleme 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Lokanta ve kafelere yapılan KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!

Resmi Gazetenin yayınlanan yeni sayısında yemek hizmeti veren işletmelerde KDV oranlarında yükseltmeye gidildiği açıklandı. Bu gelişme sonrasında işletmelerin nasıl bir politika izleyeceği merak konusu oldu.

LOKANTA VE KAFELERE FİYAT ARTIRIMI

Gece saatlerinde yayınlanan değişikliğe göre lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye yükseltildi. Bu karar ise 1 Mayıs Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak. Söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesinin gerekçesi olarak ise bazı usulsüzlüklerin önüne geçilmek olduğu öğrenildi.

Bu KDV oranı artırımı ile lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi adı altında göstermesinin önüne geçilecek. Lokantalar bu yöntemi izleyerek yüzde 10 yerine yüzde 1 olarak faturalandırabiliyordu.

ONLİNE SATIŞLAR DA GEÇERLİ OLACAK

Yapılan KDV artırımının sadece belirli bir işlemi kapsamayacağı, işletmelerin adrese sipariş göndermesi ya da gel-al olarak bilinen sipariş hazır olunca işletmeye gelme gibi durumlarda da geçerli olacağı öğrenildi. Süreci yönetecek kurumu ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olacağı öğrenildi. Yapılan değişikliğin uygulanıp uygulanmayacağını bakanlık denetleyecek.

Aktif olarak yapılan denetlemeler hususunda ekipler bu başlığa da dikkat edecek. Konulan kurala uymayan işletmeleri kanun karşılığınca cezalandıracak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arda Güler ilk defa 11'de çıktığı maçta Real Madrid'e galibiyeti getirdi!

Arda Güler ilk defa 11'de çıktığı maçta Real Madrid'e galibiyeti getirdi!