Madenlerde göçük üstüne göçük yaşanıyor! Bir göçük haberi de Elazığ'dan geldi

Türkiye yeni yılın ilk günlerinden itibaren madenlerden gelen göçük haberleri ile sarsılıyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve halen tartışmaların odağında yer alan Erzincan'da meydana gelen altın madeni göçüğü olayı gündemde yer alırken, bir haberde Elazığ'dan geldi.

Türkiye'nin önemli gelir kaynaklarından olan madenler son zamanlarda kötü olaylar ile anılıyor. Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen altın madeni kazasında çok büyük bir alanda toprak kayması meydana gelmiş ve toprak yığını altında 9 işçi kalmıştı.

ELAZIĞ'DAN KÖTÜ HABER

Söz konusu kazada toprak yığını altında kalan kişilere halen ulaşılamazken ve olayla ilgili tartışmalar devam ederken sabah saatlerinde Elazığ'da bir maden göçüğü kazası daha meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle bir göçük yaşandığı bildirildi.

Olayın duyulmasının hemen ardından bölgeye sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi. Elazığ Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yaşanılan kaza sonrası hızlı bir şekilde açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 4 kişinin ilk başta göçük altında kaldığı ve bu kişilerden 3'ünün kurtarıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMANIN DERİNLEŞMESİ BEKLENİYOR

Son bir kişinin kurtarılma çalışmalarının devam ettiği kaza kısa sürede gündemin ilk sıralarında kendine yer buldu. Söz konusu kazanın özel bir şirkete ait maden alanında meydana geldiği öğrenilirken konu ile ilgili başlatılan adli soruşturma sonucunda kazanın nasıl meydana geldiği belli olacak.

Elazığ'da yaşanan maden kazası ile ilgili soruşturmanın hızlıca tamamlanması ve eğer ihmal varsa suçluların cezalandırılması bekleniyor.