Bu sabah saatlerinde Malatya'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki deprem Malatya başta olmak üzere çevre iller tarafından da hissedildi. Deprem sonrasında açıklama yapan Bakan Uraloğlu, bir olumsuzluk olmadığını ifade etti.
Kandilli ve AFAD'ın verilerine göre depremin şiddeti 5.6 olarak ölçüldü. yerin 4.4 km derinliği altında meydana gelen depremde bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya merkezli meydana gelen deprem sonrası ilk belirlemelere göre kara yollarında ve haberleşme altyapısında herhangi bir olumsuzluk görülmediğini bildirdi.
Uraloğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin bilgi verdi.
Merkezi Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Uraloğlu, şunları kaydetti:
"İlk belirlemelere göre kara yollarımızda ve haberleşme altyapımızda herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm güzergahlarda inceleme ve takip çalışmalarımız ilgili kurumlarımızla koordineli bir şekilde titizlikle sürdürülmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin."
Aktarılan habere göre deprem Malatya'nın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Şanlıurfa gibi çeşitli illerde de hissedildi. Deprem sonrasında yapılan taramalarda bir olumsuzluk olmadığı belirtildi.