ANASAYFA Gündem Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem! Valilikten ilk açıklama geldi

Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem! Valilikten ilk açıklama geldi

Son yıllarda yaşanılan depremlerden dolayı zor günler geçiren Malatya şiddetli bir deprem ile sarsıldı. Merkez üssü Doğanşehir olan deprem sonrası can kaybı ve yaralı olup olmadığı merak konusu oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem! Valilikten ilk açıklama geldi

Malatya son dönemlerde sıkça depremler yaşaması ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan ve ağır bir yıkımı ardında bırakan 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen yerlerden birisi olan Malatya bir kez daha deprem ile sarsıldı.

Merkezi Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan deprem sonrası ilçede korku dolu anlar yaşandı. Depremlerden dolayı tedirgin olan ilçede yaşanan durum sonrasında Malatya Valisi konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

MALATYA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Valisi Ersin Yazıcı sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan depreme dair bilgilendirme yaptı. Vali Ersin Yazıcı “Malatya Doğanşehir merkezli 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Doğanşehir ilçesinde saat 10.48’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır" denildi.

Bu gelişmenin ardından her hangi bir olumsuz haber almayan vatandaşlar derin bir oh çekti. Sıklıkla deprem yaşanan şehirlerden olan Malatya'da vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde mesajlar veriliyor. 

NACİ GÖRÜR'DEN DEĞERLENDİRME

Bazı kaynaklarda 4.7 olarak ifade edilen deprem sonrasında Naci Görür'den bir paylaşım geldi. Görür “Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun” dedi.

Konuya dair ilerleyen saatlerde farklı açıklamaların gelmesi bekleniyor. Söz konusu ilçede ekipler çalışmalarıı sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mart ayı enflasyon oranları sonrasında döviz ve altın ne oldu?

Mart ayı enflasyon oranları sonrasında döviz ve altın ne oldu?