Malatya’nın tescilli dalbastı kirazında hedef 800 ton rekolte

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yetişen tescilli dalbastı kirazında, hedef 800 ton rekolte olarak konuldu.

Malatya’nın tescilli dalbastı kirazında hedef 800 ton rekolte

MALATYA (AA) - Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaretle tescillenmiş, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki dalbastı kirazında 800 tonluk bir rekolte beklenildiği söylendi.

Yurt içi pazarı ile birlikte yurt dışından da talep gören kirazda bu sezon üreticiler, yüksek kalite bekliyor.

HASAT İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, ilçelerine özel "dalbastı" kirazında hasat için çiftçilerin hazırlıklara başladığını kaydetti.

2017'de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldıkları kirazın hasadının yaklaşık 15 gün sonra başlayacağını aktaran Solmaz, bu yıl istedikleri kalitede ürün almayı hedeflediklerine dikkat çekti. Solmaz şunları söyledi:

"Bu yıl kalibresi yüksek ürünler olacak. Kirazlarımızın yamaç arazilerde yetiştiği ve gece ile gündüz arasındaki ısı farkından dolayı aroması çok zengin. Bundan dolayı Türkiye'nin her tarafında Malatya'nın Yeşilyurt dalbastı kirazı aranmaktadır. Bunu yanı sıra kirazımız, Avrupa'dan da talep görüyor."

HEDEF 800 TON REKOLTE

Solmaz, yıllık kiraz üretimlerinin 800 ile 1200 ton arasında değiştiğini belirterek, "Bu yıl 800 tona yakın rekolte beklediklerini ve kirazın İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya gibi ülkelerden talep gördüğünün altını çizdi.

SONRAKİ HABER