Marmara’da art arda deprem! İletişimi etkileyen olumsuzluk yok

Marmara’da art arda meydana gelen 2 deprem ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, iletişimi etkileyen herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı.

Marmara’da art arda deprem! İletişimi etkileyen olumsuzluk yok

Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1'lik deprem ardından 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde, merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesinde meydana gelen depremler İstanbul’da hissedildi. 10.42’de yaşanan sarsıntı İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli’nde de hissedildi.

Depremlerin derinlikleri sırasıyla 9 ve 7 kilometre olarak ölçüldü. Korkutan depremler ardından herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

‘’İLETİŞİMİ ETKİLEYEN BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI’’

Depremler ardından açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, genel olarak iletişimde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek mobil ses trafiğinde artış göründüğünü, iletişimin sağlıklı olabilmesi için internet tabanlı aramalar yapılması ve SMS’in kullanılmasının önemine de değindi.

Sayan, ‘’Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli.” diye konuştu.

SONRAKİ HABER