Marmara'da bugün peş peşe meydana gelen depremin ardından uzmandan açıklama! Çok tehlikeli

Bugün Marmara'da peş peşe meydana gelen ve hala belirli aralıklarla olmaya devam eden depremlerin ardından uzman isimlerden açıklama geldi.

Marmara'da bugün peş peşe meydana gelen depremin ardından uzmandan açıklama! Çok tehlikeli

Türkiye'yi korkutan deprem! Bugün AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalarda Marmara'da peş peşe 4,5 be 5,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Zaman zaman AFAD tarafından gelen duyurulara göre ise 3 büyüklüğünde depremlerin yaşanmaya devam ettiği bilgisi verildi. Bursa'da meydana gelen bu depremden İstanbul başta olmak üzere pek çok ilin de etkilendiği öğrenildi.

Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul ilinin büyük tehdit altında olduğu bilgisi verilmişti. Yaşanan bu depremin ardından ise gözler Prof. Dr. Naci Görür'e çevrildi. Görür tarafından konu hakkında açıklama geldi.

“ÇOK TEHLİKELİ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Naci Görür, “Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun” şeklinde ifadeler ile sosyal medya hesabından vatandaşları ve yetkili kişileri yeniden uyardı.

Depremin yaşanabileceği bu bölgenin yerleşim yeri olarak fay hattında olduğu bu nedenle bir an önce güçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER