ANASAYFA Gündem MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Branş bazında dağılımlar ve atama takvimi belli oldu

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Branş bazında dağılımlar ve atama takvimi belli oldu

MEB Bakanı Yusuf Tekin bugün kameralar karşısına geçerek 20 bin öğretmen ataması yapma kararı aldıklarını duyurdu. Bu gelişmenin ardından 20 bin kişilik kontenjanın nasıl dağıldığı ve sürecin nasıl ilerleyeceği araştırılmaya başlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Branş bazında dağılımlar ve atama takvimi belli oldu

Günlerdir ülke gündeminde ilk sırada yer alan öğretmen atamaları ile ilgili MEB Bakanı Yusuf Tekin konuya nokta koyan açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı işaret ettiği açıklama kapsamında konuşan Bakan Tekin yapılan istişareler sonucu 20 bin atama yapma kararı aldığını duyurdu.

“20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KONUSUNDA UZLAŞTIK”

MEB Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. Eğitim camiamıza hayırlı olsun" ifaderini kullanmıştı. Bakan Tekin kararın alınma sürecine dair de söylemlerde bulundu.

İhtiyaca göre atama yapıldığını ifade eden MEB Bakanı Yusuf Tekin “Atama alanlarına başlık olarak seçilen 130'a yakın branşın tamamı benim için eşit önemdedir. Bunu yaparken de daha önce söylediğim gibi ihtiyaçlarımız, elimizdeki kadro miktarı bu çerçevede bir smilasyon oluşturduk. Branş isimlerini kapatarak ihtiyaç doğrultusunda bir dağılım yapılmasını istedik” dedi.

HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ALIMI OLACAK?

Yapılan 20 bin öğretmen atama kararı açıklamasının ardından bu kadronun branşlara dağılacağı ve sürecin hangi  tarihlerde nasıl ilerleyeceği konusu belli oldu.

Kadro dağılımı ve atama süreci takvimi şu şekilde;

Öğretmen alımı ile ilgili yaşanan gelişmeler kısa sürede gündem oldu. Konuya dair ilerleyen günlerd resmi ve özel kurum yetkililerinin yeni açıklamalar yapacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi Manga konseri düzenleyecek!

Sincan Belediyesi Manga konseri düzenleyecek!