ANASAYFA Gündem MEB 2024 LGS sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi, başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

MEB 2024 LGS sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi, başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

Haziran ayında uygulanacak LGS'ye ortaokulların 8'nci sınıf öğrencileri katılacak. 2024 LGS sınav yerleri ve sonuç tarihlerine dair meraklı araştırmalar devam ederken LGS sınav giriş belgesi ile ilgili merak edilenler de arttı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MEB 2024 LGS sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi, başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. Haziran ayında uygulanacak olan LGS sınavına katılım sağlayacak olan 8'nci sınıf öğrencileri, sınav yerleri ve sonuç tarihlerini merak ediyor. LGS takvimine dair bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken ‘’LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?'' sorusu da gündeme taşındı.

2024 LGS başvuru kılavuzu paylaşıldı. MEB tarafından yayımlanan kılavuzda hem sınava dair detaylar hem de LGS takvimine ilişkin merak edilenler yanıt buldu.

2024 LGS NE ZAMAN BAŞVURU TARİHİ NEDİR? 

Liselere Geçiş Sistemi sınavında 8'nci sınıf öğrencilerine 2 Haziran 2024 tarihinde iki oturumda 90 soru sorulacak. LGS için toplamda 155 dakika süre verilecek. LGS başvuruları, 18 - 29 Mart 2024 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ardından başvurular 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. 

LGS sınavının birinci oturumunda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

İkinci oturumda matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları ise 28 Haziran tarihinde ‘’www.meb.gov.tr'' internet adresinden ilan edilecek. 

LGS sınav giriş belgesi ise 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından alınacak ardından da öğrencilere teslim edilecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eylem Tok soruşturmasında ilk tutuklama geldi!

Eylem Tok soruşturmasında ilk tutuklama geldi!